zondag 20 juli 2008

Tips voor gezonde broodjes.


Allerlei tips.

Gebarsten eieren kunnen toch nog gekookt worden,vermits u ze voor ze in het kokend water te doen even boven de damp houdt.
Dit gaat het makkelijkst in een vergiet.

Wilt u citroen langere tijd gebruiken,leg ze dan met snijvlak naar beneden op een bordje dat u met een paar druppels azijn nat hebt gemaakt.

Indien u op gas kookt:
veel gas gaat verloren als de vlammen onder de rand van de potten uitkomen.
Zodra het kookt,draait u het gas op de kleinste vlam.
Het eten wordt zo ook wel gaar.

Tips bij barbecue.

Kies een goede vette braadkip.
Bestrooide buikholte met peper en zout,wrijf ze gans in met olie,steek ze op het spit en braad ze onder regelmatig draaien gaar in ongeveer 20 à 25 minuten.

Tussenribstuk(entrecôte)
Schaf u een mooie entrecôte aan van max 2 cm dikte. Rooster ze langs beide zijden op het rooster. 
Bestrooi met wat peper en zout. 
dien ze op met verse boter.

Koteletjes.
Zoals het rundvlees,doch wat langer laten rosteren.

Varkensnier.
Snij de nieren open,doch halveer ze niet. 
Wrijf in met olie en braad ze op het spit.

Lever en spek.
Rijg op individuele kleine spitjes afwisselend kleine stukjes lever en spek ter grootte van een klontje suiker. 
Hou de spitjes boven het vuur.
De stukjes worden rechtstreeks van de spitjes gegeten.

Witte en zwarte worst.
Smeer ze in met olie en braad ze op het rooster.

Minuutbrood.
Vorm van gewoon brooddeeg een lange worst.
Wentel deze rond het spit.
Bak hem onder regelmatigdraaien gaar.
Controleer of het brood gaar is door er met een breinaald in te prikken.
Het is doorbakken zodra er geen deeg aan de naald blijft kleven.

Geroosterde bananen.
Pel de bananen,snijd ze in de lengte middendoor,rooster ze.
Wentel ze in poedersuiker en houd ze terug even boven het vuur.
Dien ze op met yoghourt of room plaatekaas.

Geschreven door: Rita

Geen opmerkingen: