maandag 15 oktober 2007

De tuindagen in het park van Beervelde.

Gedurende het ganse voedingssalon in Brussel over eten, recepten, inmaken, confiture maken enz. schrijven is natuurlijk niet van het eenvoudigste. Maar moeilijk gaat ook.
Er waren natuurlijk de voorbije dagen ook 'de dagen van het park in Beervelde". Eingenlijk al inspiratie genoeg om uren en uren dapper door te schrijven.
Eerst en vooral viel het weer best mee, dus het was aangenaam herfst-wandelweer.
Natuurlijk is zo een tuin evenement geen gratis proeverij. Doch wat er aangeboden werd was van grote klasse.
Voor het eerst ijscrème gegeten gemaakt met paardenmelk. Totaal niet vettig . Waarschijnlijk ideaal voor mensen of kinderen die een bepaald dieet volgen.
De koffiepauze was een koffie met likeur van Filliers met een laagje room. Wij hebben er een advokaat bij genomen.
Maar toen kwam de kers op de taart.De stand van Peter Bauwens en van Belle Epoque. Het Russische gedeelte was een waar sprookje, daartegenover stond het klaar en duidelijk aan informatie uitgelegde principe van de groentenkweek bij de Amish communauteit in Amerika.
Bij deze heb ik weer eens een goed voornemen gemaakt om veel minder tomaten te zetten in de toekomst en over te schakkelen op oude vergeten groenten in combinatie met tomaten.
Weeral goed beladen met zaden en met boeken huiswaarts gekeerd.

De fruitstanden hebben mij in die zin sterk aangegrepen omdat ik van bepaalde planten de prijzen in Bokrijk gezien had. Hier in Beervelde vond ik bij sommig vekopers planten van dezelfde soort goedkoper dan in Bokrijk.
Heel veel foto's gemaakt. Zodra het inmaken van de paprika's gedaan is ga ik ze op de blog plaatsen.