zondag 21 oktober 2007

De nieuwe www.lacegarden.be staat gedeeltelijk on line.

Oef, het is zover. Beetje bij beetje komt er schot in de zaak. De lacegarden begint vorm te krijgen.
De oude site is verwijderd, de nieuwe staat erop. Maar: er is nog heel veel werk aan de winkel. Breng regelmatig een bezoekje.Het wordt een site met recepten, met tips, met heel veel tomaten- en oude groentenrecepten. Angelo heeft hier vandaag gans de dag aan gewerkt en gebruik gemaakt van de nieuwste coderingen.
Ik pleeg geen vaandelvlucht door mijn groentekweek vaarwel te zeggen,maar mijn allergrootste passie blijft nog steeds:koken.Op de site bij de links vindt u adressen in overvloed van gepassionneerde groentekwekers.
Zonder de know how van mijn compagnon van het "tomatenblad" was dit voor mij niet mogelijk geweest.
Rome werd niet op 1 dag gebouwd dus deze site ook niet.

De Jonkvrouw in de burcht.

Vroeg uit de veren deze morgen, een paar koffies achterover geslagen en goed warm aangekleed naar de rommelmarkt in Lokeren op zoek naar nog degelijk speelgoed. Mij goed voorgenomen om niets te kopen dat met wapens te zien heeft of met geweld. Dora, dat kan er door, dus een paar puzzeltjes en een boekje. Voor mijn neus wordt een grote boot en een benzinestation van Lego verkocht voor amper 25 € met een paar flinke afdingbeurten. Mijn moed zakt al zeer diep, ik had dat ook willen hebben.
Overal maar meisjessppelgoed, dus : ik zoek voor mijn kleinzoon en laat dit alles op de grond liggen.
Nu komt het:oma fleurt op. Een grote burcht, een soort versterkt kasteel, met torens met ridders te paard en te voet. Met een mooie jonkvrouw, met zelfs een catapult, met een heuse folterkamer. Oei, ik die pacifist ben. Ik ga een steekspel organiseren, ik ga met kokende pekbollen smijten in de katapult, ik ga als een kruisvaarder naar het Heilig Land en nog veel verder.
Oei, hier gaat in een toren een een verborgen kamer open: hier zal de eenzame echtgenote op haar ridder wachten tot hij jaren later gaat thuiskomen. Zij al of niet met een geforceerde kuisheidsgordel aan.
Give peace a chance. Ik kan het niet laten: voor 4 € gaat de burcht in mijn turkenbootschappentas.