maandag 23 juli 2007

Weer eens een dag op stap geweest.


alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5090496183249942818" />



Onze Lieve Heer heeft echt zijn uiterste best gedan toen hij Voeren op de kaart geplaatst heeft. Oui, oui, Les Fourons. Is me dat daar een prachtige streek. Rustig, relaxed, ik denk dat men daar nog nooit van het woord "stress" heeft horen spreken. Natuurlijk hadden wij het geluk om bij een rasechte Voerenaar op bezoek te gaan.
En van lekker eten gesproken, dat is daar een hemel op aarde. Van de hemele gesproken: een engeltje heeft daar op mijn tong gepist. Een lekker abdijbier, maar ik herinner me de naam niet goed meer. Val Dieu,???
Ja, jullie hebben gelijk: wij zijn ritssers geworden.
En vandaag is het extra goed meegevallen. Heel veel over het eerste Belgische Tomatenfestival gesproken, wat een voorbereiding. Ik hoop dat we een mooie verzameling bij mekaar gaan krijgen. De locatie is wel zeer goed: een gerestaureerde hoeve met een grote boomgaard. Er staat zelfs een huifkar. Dat gaat plezant worden.
Ik denk dat er maar 1 klein winkeltje is, die Mevrouw verkoppt een paar streekspecialiteiten. Wij natuurlijk goed bepakt terug naar ons"voiture".
Waar men gaat langs Vlaamse wegen kom men Hollanders tegen. Dat krioelt daar van de Nederlanders. Die hebben daar heel wat huizen opgekocht.
Dus indien jullie ook willen deelnemen aan het tomaten- en oude groentenfestival, neem dan gerust met mij contact op. De standplaats is gratis. Er gaan ook streekprodukten te koop zijn.
Aandacht: wanner men op d titel klickt dan komt men in en picasa album met sfeerbeelden over de =Voerstreek.

De Voerstreek is uitermate"vruchtbaar" op alle gebied...









In tijden van zware aanvallen van "tomatenplaag" kent men deze ziekte totaal niet in de Voerstreek. Ryry heeft een kleine aanval gehad van mildiou, maar hij heeft alles volledig onder controle gekregen enkel alleen met Bordelaise Pap, met zeer veel plukwerk en veel verluchting.

Bezoek aan Ryry in Voeren.




Een bijzonder aangename dag, prachtige streek, heel veel gezonde tomaten en het mooiste van alles: de tractor.