dinsdag 1 april 2008

Ik ben al aan het "trillen"

Eigenaardig werkwoord. Ik tril niet, of beter ik tril wel . Ik schud de tomatenplant omdat mijn eerste bloempjes zichtbaar zijn.

Neen, ik stoef niet. Ja ik heb maar pas gisteren tomaten gezaaid. Ja ik heb al een paar stevige planten. 
Gekocht. Op de markt in Hulst. En nog wel geënte. Gekocht juist voor dat de sneeuw beginnen vallen is.Die sukkelaars hebben afgezien. die stonden die maandagmorgen in een ijskoude wind. 
Ik heb ze zeer goed verzorgd, direkt in een andere pot gezet met goede grond en stokjes bijgezet als steuntjes. Iedere avond binnen in een onverwarmde ruimte.
Nu staan ze al dag en nacht in de serre en ze doen het zeer goed. Zo goed zelfs dat ik al moet "trillen" om het stuifmeel los te schudden voor de bevruchting.
Midden april ga ik twee planten kopen bij Aveve in Dendermonde. Ook van die geënte soorten.
Het zal een match België - Holland worden dit jaar.
Mijn aubergines die mijn zoon meegebracht heeft uit Italië zijn vandaag allemaal verspeend. Om ze toch goed warm te houden gaan ze in piepschuimbakken, dozen met een deksel erop.
Ik heb wel verwarmingsdraden in de serre in de zaaibak liggen maar probeer toch om die enkel maar in uiterste koude nachten aan te leggen . Dit jaar nog geen enkle keer moeten gebruiken.
Wat zeer doeltreffend is zijn die plastiek tunnel, die kunnen bij koude ook heel goed over de jonge plantjes staan. Ze passen juist in de zaaibakken.
Die heb ik gekocht bij Aveve in Dendermonde.
Mijn pieschuimdozen komen van de viswinkel. die man is blij dat hij een afnemer gevonden heeft. Nu hoeft hij niet naar het containerpark. In de serre is nu alles egaal en de plantjes hebben het lekker warm.